Vegetarische burger met rode bietscheuten

hamburger met rode biet
Ingrediënten (4 pers.)
  • 200g. rode biet
  • 1 rode ui
  • 0.5 knoflookteentje
  • enkele basilblaadjes
  • 70g. feta
  • 1 ei
  • 60 gram havermout
  • 6 broodjes
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
  • 15 g. verse koreander
  • 1 koffielepel mierikswortel
  • 100 g. rode bietscheuten
  • 100ml. zure room
Bereiding
  • Schil de rode biet en rasp hem fijn. Rasp ook de ui en de knoflook.
  • Doe dit in een kom en meng de havervlokken erdoor.
  • Voeg de olijfolie, de verkruimelde feta en het losgeklopte ei toe.
  • Meng goed.
  • Scheur de blaadjes basilicum en meng ze erdoor.
  • Vorm kleine burgers van het mengsel ter grootte van het broodje en bak ze in olie.
  • Roer de geraspte mierikswortel door de zure room en kruid met peper en zout.
  • Besmeer de broodjes met de room en leg er een burger op.
  • Werk af met koriander, uiringen en rode bietscheuten.