Ingrediënten (4 pers.)
- 200g. rode biet
- 1 rode ui
- 0.5 knoflookteentje
- enkele basilblaadjes
- 70g. feta
- 1 ei
- 60 gram havermout
- 6 broodjes
- 1 el olijfolie
- peper en zout
- 15 g. verse koreander
- 1 koffielepel mierikswortel
- 100 g. rode bietscheuten
- 100ml. zure room
Bereiding
- Schil de rode biet en rasp hem fijn. Rasp ook de ui en de knoflook.
- Doe dit in een kom en meng de havervlokken erdoor.
- Voeg de olijfolie, de verkruimelde feta en het losgeklopte ei toe.
- Meng goed.
- Scheur de blaadjes basilicum en meng ze erdoor.
- Vorm kleine burgers van het mengsel ter grootte van het broodje en bak ze in olie.
- Roer de geraspte mierikswortel door de zure room en kruid met peper en zout.
- Besmeer de broodjes met de room en leg er een burger op.
- Werk af met koriander, uiringen en rode bietscheuten.