Tuinkers

  •  Smaak : Eerder pittig dan scherp daar de tuinkers wordt geteeld in volle grond.
  • Gebruik : Bij rood vlees, een stoofpotje of tussen een broodje.  Probeer ook eens dit lekker recept van tuinkerssoep.
  • Bewaartijd : 7 dagen tussen 2°C en 7°C.
  • Verpakking : In schaaltjes van 100g. , 400g. of in vrak per kg.
  • Eigenschappen: Zoals u  in onderstaande tabel kunt zien is tuinkers rijk aan vitamines, maar ook van de mineralen. 
  • Productieproces
  1. Na het zaaien en oogsten wordt de tuinkers gewassen in een daarvoor speciaal ontworpen machine die ervoor zorgt dat het tere plantje niet wordt beschadigd.
  2. Daarna wordt ze gedroogd in een centrifuge en verpakt.
Voedingswaarde tuinkers per 100g.
  • Energie (kcal) 32
  • Vet 0,7 g
  • Natrium 14 mg.
  • Kalium 606 mg.
  • Calcium 81 mg
  • IJzer 1,3 mg
  • Magnesium 38 mg
  • Koolhydraten 6 g
  • Voedingsvezels 1,1 g
  • Suikers 4,4 g
  • Eiwitten 2,6 g
  • Vitamine A 6.917 mg ( 43% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid).
  • Vitamine C 69 mg (83% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid).
  • Vitamine B6 0,2 mg
wassen
drogen
inpakken