Limoncello mousse met muntcress

lichtgele limoncellomousse afgewerkt met slagroom en een blaadje muntcress

Ingrediënten 4 personen

  • 4 eieren
  • 1 citroen
  • 80 g. fijne kristalsuiker
  • 200 ml. slagroom
  • 2 el. bloemsuiker
  • 100 ml. limoncello
  • 1 doosje muntcress

Bereidingswijze

  • Splits de eieren. Rasp de schil van de citroen en pers ‘m vervolgens uit.
  • Klop de eidooiers met de kristalsuiker en de geraspte citroenschil tot een dikke witte massa. Laat de gelatine 5 minuten weken in koud water.
  • Verwarm het citroensap. Knijp de gelatine uit en los ‘m op in het warme citroensap. Laat een beetje afkoelen. Klop het citroensap door het eiermengsel.
  • Klop de eiwitten stijf. Klop in een andere kom de room stijf met de bloemsuiker. Meng de limoncello door het ei-citroenmengsel en spatel daarna eerst de slagroom en vervolgens het eiwitschuim door de massa. Verdeel het mengsel over glazen en laat 2 uur koelen.
  • Werk af met een toefje slagroom en een blaadje muntcress.