Ingrediënten 4 personen
- 4 eieren
- 1 citroen
- 80 g. fijne kristalsuiker
- 200 ml. slagroom
- 2 el. bloemsuiker
- 100 ml. limoncello
- 1 doosje muntcress
Bereidingswijze
- Splits de eieren. Rasp de schil van de citroen en pers ‘m vervolgens uit.
- Klop de eidooiers met de kristalsuiker en de geraspte citroenschil tot een dikke witte massa. Laat de gelatine 5 minuten weken in koud water.
- Verwarm het citroensap. Knijp de gelatine uit en los ‘m op in het warme citroensap. Laat een beetje afkoelen. Klop het citroensap door het eiermengsel.
- Klop de eiwitten stijf. Klop in een andere kom de room stijf met de bloemsuiker. Meng de limoncello door het ei-citroenmengsel en spatel daarna eerst de slagroom en vervolgens het eiwitschuim door de massa. Verdeel het mengsel over glazen en laat 2 uur koelen.
- Werk af met een toefje slagroom en een blaadje muntcress.