Ingrediënten
- 1/2 kilo tuinkers
- 2 preistengels
- 2 geschilde aardappelen
- 1 witte ajuin
- 2 liter water
- 2 eetlepels groentebouillon
- peper en zout naar smaak
- Breydel ham of ander reeds voorgekookt spek in kubusjes gesneden
- Boursin
Bereiding
- Snijd de soepgroenten ajuin, prei en aardappelen in stukken.
- Smelt een klont boter in een soeppot en stoof hierin de soepgroenten aan, eerst gekruid met wat peper en zout.
- Na enkele minuten stoven voeg je het water en de groentebouillon toe.
- Breng het geheel aan de kook en laat de bouillon een 45 tal minuten pruttelen op een laag vuurtje.
- Snijd ondertussen de tuinkers in stukken, de ham in blokjes en de kaas in stukjes.
- Schik de kaas en de ham in borden.
- Na 45 minuten doe je de tuinkers in de bouillon, roer even om en pureer de soep met een staafmixer of een blender.
- Voeg indien nodig meer peper of zout toe.
- Serveer de tuinkerssoep onmiddellijk in de borden met ham en kaas.