tuinkerssoep

Ingrediënten

  • 1/2 kilo tuinkers
  • 2 preistengels
  • 2 geschilde aardappelen
  • 1 witte ajuin
  • 2 liter water
  • 2 eetlepels groentebouillon
  • peper en zout naar smaak
  • Breydel ham of ander reeds voorgekookt spek in kubusjes gesneden
  • Boursin

Bereiding

  • Snijd de soepgroenten ajuin, prei en aardappelen in stukken.
  • Smelt een klont boter in een soeppot en stoof hierin de soepgroenten aan, eerst gekruid met wat peper en zout.
  • Na enkele minuten stoven voeg je het water en de groentebouillon toe.
  • Breng het geheel aan de kook en laat de bouillon een 45 tal minuten pruttelen op een laag vuurtje.
  • Snijd ondertussen de tuinkers in stukken, de ham in blokjes en de kaas in stukjes.
  • Schik de kaas en de ham in borden.
  • Na 45 minuten doe je de tuinkers in de bouillon, roer even om en pureer de soep met een staafmixer of een blender.
  • Voeg indien nodig meer peper of zout toe.
  • Serveer de tuinkerssoep onmiddellijk in de borden met ham en kaas.