Waalshoekstraat 45, Desselgem            GSM : 0496/36.29.38        

kiem
CRESSEN
cressen2
CRESSEN1

 

Wat zijn cressen?

Cressen zijn, net als tuinkers (Garden Cress) heel jonge, levende plantjes die met hun wortels in een bakje op een voedingsbodem staan. Eigenlijk is het een heel vroeg te oogsten groente.

Soorten cressen.

daikonrooddaikonrood

Heeft een pittige radijssmaak.

Door zijn mooie paarse kleur en speciale vorm van blaadje
leent het zich uitstekend als decoratie.

daikongroendaikongroen

Daikon heeft een stevige beet en smaakt zeer uitdrukkelijk naar radijs.

Kan daarom gebruikt worden bij alles waar radijs bij past.

chillipimentacress
Chillikers is pittig van smaak.

Wordt vaak gebruikt bij visgerechten zoals sushi.
mosterdmosterdcress
Mosterdkers is een heerlijke cress met een pittige mosterd-smaak.

Rijk aan calcium, ijzer en vitamine A, B1,B2 en C.

Heerlijk in puree of als garnering bij kaas.
rode mosterd
Heeft een uitgesproken mosterdsmaak.

Is zeer lekker in puree en met kaas.
slamosterdsla
Is afkomstig van mosterdzaad.

De smaak is zachter dan die van mosterdkers.

Heerlijk en zeer decoratief in een gemengde salade.
purperpurperkers
Het frisgroene blad met het purperrode steeltjes,
gecombineerd met een typische milde smaak,maakt dit nieuwe ras buitengewoon geliefd
bij heel wat koks.

Als er een aparte garnering gezocht wordt is dit de aanrader.
basilbasilcress
Deze cress heeft een sterke basilicumsmaak.

Het wordt, net zoals basilicum, gebruikt in de Mediterrane keuken
zoals voor de versiering van pasta's, hapjes met pesto,brochetje van mozarella met zongedroogde tomaatjes...

Opgelet, niet in de frigo bewaren.
shisorode perilla
Dit plantje heeft een specifieke rode kleur die het zo geliefd maakt voor decoratie.

De geur en de smaak die met niets anders te vergeljken zijn,

komen vrij op een verwarmd bord.
bieslooknotencress (tahoon)

Smaakt naar hazelnoten.

past zeer goed bij kaas en wildgerechten.

affilaerwtencress
De smaak van erwten cress is deze van een suikererwt.

Door de krulletjes leent het zich uitstekend als decoratie.

Te combineren met gerechten met een zachte smaak
komkommerkomkommercress (borage)
Deze cress heeft een uitgesproken komkommersmaak.

Gaat zeer goed samen met vis, schaaldieren en vlees.
sterkerssterkers
Sterkers heeft dezelfde pittige smaak maar is anders van vorm.

Zeer lekker tussen belegde broodjes en bij vlees.
menthmenthcress
Heeft de frisse smaak van anijs.

Is daarom zeer geschikt voor op desserts of bij witte vis.